Saç ekimi sonrası yıkama, saç bakımı nasıl olmalıdır gibi soruların cevabını içeriğimizden detaylı olarak bulabilirsiniz.
Saç ekimi çoğu erkeğin başvurduğu ve ortaya güzel sonuçların çıktığı bir tedavi yöntemidir. Erkeklerde saç dökülmesi genetik ve çevresel nedenlerden dolayı erken yaşlarda başlayabilmektedir.
Saç dökülmesi nedeniyle çoğu erkek özgüven sorunu yaşamaktadır. Toplum içinde rahat olamama sorunu kişilerin asosyal olmasına neden olabilmektedir. Saç dökülme sorunu ortaya çıktığı andan itibaren durum ilerlemeden müdahale edilmesi daha iyidir. Çünkü böylelikle saçların dökülmesi ilerlemeden ve kellik görünümü ortaya çıkmadan müdahale edilecektir. Buda kötü bir görünüm oluşmasının önüne geçecektir. Saç ekimi yaptırdıktan sonra iyileşme döneminde dikkat edilmesi gereken ciddi noktalar vardır. İyileşme döneminin iyi geçirilmesi ortaya çıkan sonucun başarısını da etkileyecektir.
Saç ekimi nedir?
Vücudun kelliğe dirençli olan bölgelerinden alınan kıl köklerinin kellik sorunun yaşadığı alana transfer edilip ekilmesi işlemine denilmektedir. Kişiden kişiye değişiklik gösterse de genellikle kişinin ense, göğüs, bacak, kol ve genital bölgesinden alınan kıl kökleri ile ekim işlemi yapılmaktadır. En çok tercih edilen donör bölge genellikle ense kısmıdır. Ense kısmından toplanan kıl kökleri saçsız olan alana transfer edilmektedir.
Saç ekim yöntemleri nelerdir?
Saç ekiminde kullanılan birden fazla tedavi yöntemi bulunmaktadır. Sıkça kullanılan saç ekimi yöntemlerini sıralayacak olursak;
- FUE Tekniği
- FUT Tekniği
- Manuel Punch Saç Ekim Tekniği
- DHI Saç Ekim Tekniği
- Robotik Saç Ekim Tekniği
- Hiperbarik Saç Ekim Tekniği
Saç ekimi nasıl yapılır?
Saç ekiminde ilk aşama fiziki muayene kısmıdır. Fiziki muayenede hastanın saç dökülmesinin yoğunluğu ve hangi alanlara ekim yapılacağı belirlenir. Sonrasında ise diğer aşama olarak hangi teknik ile ekim yapılacağı belirlenir. Ayrıca transfer için alınacak kıl kökleri için uygun donör bölge de belirlenir. Saç ekim süreci kişiye anlatılır herhangi bir sağlık problemi veya risk yok ise ekim için gün belirlenir. Ekim günü ise işlemler şöyle devam eder;
- İlk olarak donör bölgeden kıl kökleri toplanır.
- Toplanan kıl kökleri özel bir solüsyon içine alınır. Ayrım işlemleri yapılır.
- Sonrasında ise ekim yapılacak olan bölge sterilize edilir.
- Ekim alanında kanallar açılır.
- Toplanan kıl kökleri bu kanallara transfer edilir.
- Transfer işlemi sırasında kanama olması normaldir.
- Transfer sona erdikten sonra kişinin gerekli bölgelerinin üstü kapanır.
- Herhangi bir risk veya komplikasyon yok ise kişi taburcu edilir.
Saç ekimi sonrası iyileşme dönemi nasıldır?
Saç ekimi sonrasında iyileşme döneminin dikkatli geçirilmesi gerekir. Bu süreçte sargı kullanımı önemlidir. Sadece doktorunuzun verdiği şampuan ve solüsyonu kullanmalısınız. 3 gün boyunca evde dinlenmeniz önerilmektedir. işlemden 24-48 saat sonra ilk yıkama yapılır.
Saç ekimi sonrasında saçlar nasıl yıkanır?
Saç ekimi sonrasında ilk yıkama oldukça önemlidir. Bu nedenle doğru yapılması gerekir. Ekim sonrası ilk yıkama için dikkat edilmesi gereken noktalar;
- Suyun sıcaklığı,
- Kullanılan şampuan,
- Kullanılan solüsyon,
- Tarak kullanımı,
- Hangi şekilde yıkama yapılacağıdır.
Saç ekimi sonrasında saçlarınızı şu şekilde yıkamalısınız;
- İlk olarak ilk yıkama için 1-2 gün geçmesi gerekmektedir. 2.gün kabuklanma olduğu için bu bölgeye öncelikle doktorunuzun verdiği losyonu sürmelisiniz.
- Losyonu sürerken saçınıza sert hareketler ve masaj yapmaktan kaçınmalısınız. Ayrıca losyonu bolca sürmeniz gerekmektedir.
- Losyonu sürüp ortalama yarım saat kadar bekletmeniz gerekmektedir.
- Yarım saat sonrasında saçlarınızı ılık su ile yıkayın.
- Yıkama yaparken masaj yapmamak ve çok fazla sert davranmamalısınız.
- Suyun sıcaklığına ve çok açık olmamasına dikkat edin.
- Losyonu duruladıktan sonra şampuanı sürün. Şampuanı da aynı şekilde nazikçe sürüp sonrasında durulayın.
- Köpükleme sonrası tarama, kurutma veya fön gibi işlemlerden uzak durmalısınız.
- Saçlarınızı kendi halinde kurumaya bırakın.
- Saç kökleri yeni olduğu için sert hareketlerde dökülme meydana gelir. Bu nedenle yıkama esnasında oldukça dikkatli olmanız gerekmektedir.
İlk yıkama sonrasında günde saçınızı iki kez yıkayabilirsiniz. Kabuklanma azaldığında saçlarınıza daha rahat dokunabilirsiniz. İlk on günlük süreç sonunda kabuklanma oldukça azalacaktır. Saçınızı günde en az bir kez yıkamanız kabuklanmanın daha erken iyileşmesini sağlayacaktır.
Saç ekimi sonrası ilk yıkamayı bazı klinikler kendileri hastalarına yapmaktadır. İlk yıkama önemli olduğu için siz de ekim yaptırdığınız klinikte yıkama işlemini yaptırabilirsiniz. Böylelikle hem nasıl yıkamanız gerektiğini canlı görür hem de ortaya çıkabilecek riskleri engellemiş olursunuz. Saç ekimi sonrası bakımda 14 gün boyunca losyon ve özel şampuan kullanmanız gerekmektedir.
Saç ekimi fiyatları
Saç ekimi hakkında kesin bir fiyat vermek mümkün değildir. Saç ekimi fiyatını;
- Doktor tecrübesi,
- Dökülmenin boyutu,
- Uygulanacak olan tedavi yöntemi gibi unsurlar ciddi oranda etkileyebilmektedir.
Sağlık Bakanlığının kuralları gereği internet sayfalarında sağlık işlemleri ile ilgili fiyat vermek doğru değildir. Tecrübeli ve hasta memnuniyeti yüksek doktorların tedavinizi yapması fiyatları da artabilmektedir. Saç ekimi fiyatları hakkında daha fazla bilgi almak için bize iletişim sayfamızda yer alan bilgilerden ulaşabilir kolayca randevu oluşturabilirsiniz. Randevu aldıktan sonra kliniğimizde yer alan çalışan ve doktorlar saç ekimi fiyatları hakkında aklınıza takılan tüm soruları cevaplayacaktır. Daha sağlıklı olmanız ve kendinizi daha mutlu hissetmeniz için birçok hastalığın tedavisinde alanında uzmanlarımız ile hizmet veriyoruz. +902122414624 no’lu telefondan polikliniğimizi arayarak saç ekimi tedavi fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.